Veel gestelde vragen

Septemberfeesten 2021

HOE KOM IK AAN KAARTEN?

Je koopt je kaarten vanaf zaterdag 11 september 10:00 uur via de button op de homepagina. Online dus. Er worden geen kaarten verkocht bij de ingang van de tent of op het veld. Als je bent ingelogd kun je maximaal twee kaarten voor een avond/middag kopen. Wil je meer kaarten? Log dan opnieuw in, je sluit dan weer achteraan in de rij. Kies dus als eerste de kaarten van de avond/middag waar je het liefste heen wilt. Het is wel mogelijk om tegelijk kaarten te kopen voor : donderdagavond & vrijdagmiddag, zaterdagavond & vrijdagmiddag of zondagmiddag & vrijdagmiddag.Het is niet mogelijk om voor twee tentfeesten tegelijk kaarten te kopen. Na het kopen van maximaal twee kaarten wordt je uitgelogd en dien je opnieuw in te loggen om opnieuw kaarten te kopen. Je kunt met meerdere apparaten tegelijk inloggen en kaarten kopen. We mogen maximaal 750 kaarten verkopen per avond/middag.

WIJ HEBBEN ALS GROEP DUBBELE KAARTEN GEKOCHT OF DE GEGEVENS ONVOLLEDIG INGEVULD, WAT MOET IK DAN DOEN?

Mocht het zo zijn dat je als groep dubbele kaarten hebt gekocht of gegevens onvolledig hebt ingevuld. Stuur dan z.s.m. een mail naar info@septemberfeestenzelhem.nl 

 

MOET IK GELIJK MIJN GEGEVENS INVULLEN?

Ja, je vult direct jouw gegevens in en die van de ander die met je meegaat. Houd dus gegevens bij de hand. Naam en Geboortedatum.

KAN IK OOK 1 KAART KOPEN VOOR BIJVOORBEELD DE ZATERDAG EN 1 KAART VOOR DE ZONDAG?

Nee, je kunt max 2 kaarten kopen voor dezelfde avond of middag. Kom je alleen en wil je 1 kaart voor de zaterdag, dan koop je eerst 1 kaartje. Daarna log je opnieuw in en kun je kiezen voor 1 kaartje voor de zondag. Je kunt wel de vrijdagmiddag combineren met een kaartje voor de donderdag, zaterdag of zondag.

ZIJN ER KAARTEN AAN DE TENT TE KOOP?

Alleen als we nog kaarten over hebben worden deze aan de tent verkocht, je treft dan een QR code bij de ingang waarmee je direct kaarten kunt kopen en laten scannen, denk aan je ID en de Coronacontrole!

IK BEN SPONSOR, KRIJG IK NU EEN GRATIS TOEGANGSKAART?

Hoewel we het erg waarderen dat je ons sponsort, kunnen we helaas geen gratis kaarten weggeven, ook krijgen sponsoren geen voorrang bij het kopen van kaarten. We zijn van mening dat het feest voor iedereen is, dus voor iedereen gelijke kansen.

 

ZIJN DE KAARTEN PERSOONLIJK?

Ja, de kaarten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitsbewijs bij je hebt als je het terrein betreedt.

 

HEBBEN ZELHEMMERS VOORRANG?

Nee, het feest is toegankelijk voor iedereen, door uitsluitend de flyer in Zelhem te verspreiden proberen we de kaarten wel zoveel mogelijk aan Zelhemmers te kunnen verkopen, maar er zijn ook veel mensen die niet in Zelhem wonen en wel elk jaar graag komen, die zijn nu ook weer van harte welkom.

ZIJN ER VASTE ZITPLAATSEN IN DE TENT?

Nee, zoals alle andere jaren is de tent voorzien van statafels en zijn er geen zitplaatsen. Na de toegangscontrole mogen we de 1,5 meter afstand loslaten en kun je gewoon lekker dansen en feestvieren.

ZIJN ER CORONAMAATREGELEN?

Ja, ook daar ontkomen we niet aan. We begrijpen dat niet iedereen het daarmee eens is, maar willen we een feestje vieren, dan zullen we dit jaar moeten, je mag hier je mening over hebben, maar hou alles respectvol.

Je kunt toegang krijgen indien je voldoet aan de 3G methode. Dit houdt in dat je:

  • Gevaccineerd bent met een Europees goedgekeurd vaccin, je vaccin is geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd;
  • Genezen bent (met herstelbewijs );
  • Getest bent (antigeen (snel)test) van minder van 24 uur voor aanvang evenement.

Heb je ondanks de negatieve testuitslag of het bewijs van genezing of vaccinatie toch klachten die passen bij het coronavirus? Kom dan niet naar het evenement en laat je testen!

Wil je alles nalezen over de Coronamaatregelen? ga dan naar: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

HOE GAAT DE TOEGANGSCONTROLE?

De eerste controle is de Corona-toegangscontrole. Hier toon je je ID en je Nederlandse QR-code op je telefoon. Voor een snelle doorstroming vragen we je om de juiste gegevens bij de hand te houden en al zichtbaar te hebben.

De tweede controle is je ticketcontrole, hier toon je je ID en de QR-code van je ticket.

MOET MIJN KIND JONGER DAN 13 JAAR OOK EEN NEGATIEVE TEST KUNNEN LATEN ZIEN?

Nee, kinderen onder de 13 jaar hoeven geen negatieve test van de GGD te tonen. We adviseren wel om een zelftest te doen, maar wij vragen daar niet naar bij de controle. Kinderen vanaf 13 jaar dienen te voldoen aan bovenstaande maatregelen.

HOE ZIT DAT MET DE AVG?

Met de QR-code van het Coronatoegangsbewijs ziet de persoon die je code scant alleen jouw:

  • voorletters van je naam; en
  • geboortedag en -maand

De CoronaCheck-app laat niet zien of je getest, gevaccineerd of genezen bent. De persoon die de QR-code scant, ziet alleen een groen scherm.

Voor meer privacyinformatie over de CoronaCheck-app ga je naar: https://coronacheck.nl/nl/privacy.html

 

IK WIL GRAAG VOGELSCHIETEN, MOET IK DAARVOOR OOK EEN TICKET KOPEN?

Ja, ook hiervoor koop je een ticket via de link. Dit is direct je inschrijving voor het vogelschieten, dat hoeft dus niet meer op het veld.

 

IK WIL ALLEEN KOMEN KIJKEN OP HET VELD OF MEEDOEN AAN DE OVERIGE SPELLETJES, MOET IK DAARVOOR OOK EEN TICKET KOPEN?

Ja, ook hiervoor koop je online een ticket, deze kost €1,- per persoon. Zo kunnen we monitoren hoeveel bezoekers er komen op deze middag. Voor de spelletjes op het veld (m.u.v. vogelschieten) meld je je aan op het veld zelf.

 

IK WIL ALLEEN NAAR HET LUNAPARK, MOET IK DAARVOOR EEN TOEGANGSBEWIJS KOPEN?

Nee, dat hoeft niet. Het lunapark heeft een eigen ingang, dit geldt als een doorstroomlocatie. Het aantal bezoekers wordt daar ter plaatse gereguleerd. Openingstijden van het lunapark vind je in het menu ‘Lunapark’ en dan ‘Openingstijden’ Het park is vrij toegankelijk, wel is er een controle op het aantal personen, het kan zijn dat het lunapark zo druk bezocht wordt dat er even geen nieuwe mensen worden toegelaten en je even moet wachten.

 

OP ZONDAG ZIJN WIJ IN DE TENT EN LOPEN DE KINDEREN OP HET LUNAPARK, KUNNEN ZIJ NAAR ONS TOE OF WIJ NAAR HEN?

Ja, je kunt met het toegangsbandje het terrein verlaten en even het Lunapark oplopen. Kinderen zonder toegangsbandje kunnen het evenemententerrein niet op.

KUN JE OOK DRINKEN KOPEN OP HET LUNAPARK?

Ja, Deckert verkoopt blikjes fris in de snackwagen.

IS ER DIT JAAR EEN OPTOCHT?

Nee, er is geen gewone optocht. We hebben wel een lichtjesroute voor je gemaakt met behulp van de mensen die in de straten wonen waar normaal gesproken de optocht doorheen loopt. Deze route kun je straks op de website  downloaden en dagelijks tijdens de Septemberfeesten wandelen/fietsen/rijden. We hopen dat je rekening houdt met de aanwonenden en zoveel mogelijk met de fiets of te voet gaat. Er is een mooie prijs te winnen, geef jouw favoriete straat door via optocht@septemberfeestenzelhem.nl

 

 IS ER DIT JAAR VUURWERK?

Nee, om samenscholing te voorkomen mogen wij dit jaar geen vuurwerk afsteken

 

IK HEB EEN KAART GEKOCHT, MAAR WIL TOCH LIEVER EEN ANDERE DAG, KAN IK RUILEN?

Nee, dat kan niet. De kaarten worden verkocht op naam en zijn persoonlijk en niet te ruilen of overdraagbaar.

 

WAT KOST EEN MUNTJE?

De munten kosten € 2,50 per stuk

 

WAT KOST DE ENTREE?

De entree is € 20,- per feestavond of middag (donderdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag)

 

€20,- ?? DAT IS VEEL, EN WAAROM ZOVEEL DUURDER DAN ANDERE JAREN?

Aangezien we meer kosten hebben vanwege alle Coronamaatregelen en veel minder opbrengsten, zijn wij genoodzaakt om deze entreeprijs te vragen.

 

KAN IK TUSSENTIJDS VAN HET EVENEMENTENTERREIN AF?

Ja, dat kan met het bandje dat je omkrijgt bij de entree. Bij terugkomst doen we nog wel een Coronacheck dus houdt je bewijs bij de hand.

 

HOELAAT EINDIGEN DE FEESTAVONDEN?

In verband met de huidige Coronamaatregelen stopt de muziek elke avond om 00:00 uur. We beginnen dus op tijd! Het lunapark sluit al eerder (zie openingstijden Lunapark)

 

KUNNEN WIJ ONS ALS GROEP INSCHRIJVEN VOOR DE VOGELSPELEN?

Ja, dat kan. Je kunt tot maximaal 10 personen tegelijk inschrijven, let erop dat je van iedereen de naam en de geboortedatum weet. Gezien het aantal schutters van voorgaande jaren gaan we ervan uit dat er voldoende kaarten zullen zijn (275), maar schrijf je op tijd in. Dit kan tot en met vrijdagochtend 17 september 11:00 uur, daarna sluit de inschrijving.

 

HOE OUD MOET JE ZIJN OM TE MOGEN VOGELSCHIETEN?

De minimale leeftijd is 18 jaar.

MOET IK EEN ID MEENEMEN?

Ja, je moet je altijd kunnen legitimeren. Neem dus je ID mee en zorg ervoor dat je kaartje op dezelfde naam staat.

MOET IEDEREEN EEN TICKET KOPEN VOOR TOEGANG OP HET EVENEMENTENTERREIN VOOR DE VELDSPELEN?

Ja, iedereen (alle leeftijden) moet een ticket kopen, ook al speel je niet mee. Dit heeft te maken met het monitoren van het aantal personen op het veld. Je koopt een ticket voor de hele dag, je ontvangt een bandje, hiermee kun je ook het veld weer verlaten en later terugkeren op dezelfde dag. De Coronacheck blijft.

 

MOET IK OOK EEN TICKET KOPEN VOOR MIJN KINDEREN DIE ALLEEN KOMEN KIJKEN OF ONZE BABY IN DE WANDELWAGEN?

We hebben dit grondig nagevraagd, en ja dat moet helaas ook. Alle personen tellen mee bij het totaal aantal personen van 750 dat op het veld mag. Ook al onze vrijwilligers staan geregistreerd.

 

WAAROM MOET IK € 1,- BETALEN VOOR EEN TICKET?

Wij hebben een bureau ingeschakeld die voor ons de toegangscontrole organiseert. Daarvoor is een speciaal ticketsysteem nodig. Voor elk ticket dat wij verkopen om het aantal personen te moeten monitoren, betalen wij € 1,- servicekosten.

HOE LAAT IS PRIJSUITREIKING VAN DE VELDSPELEN?

Het Vogelschieten en de Veldspelen starten om 14:00 uur. De Veldspelen zijn om 17:00 uur afgelopen. Het Vogelschieten gaat door tot maximaal 19:00 uur, daarna is de prijsuitreiking op het veld.

WAAR HAAL IK DIT JAAR DE DRAAIMOLENKAARTJES OP?

Dit kan op vrijdagmiddag vanaf 14:30 uur op het Lunapark. Deze draaimolenkaartjes zijn voor alle kinderen uit Zelhem tot en met groep 2.

WAT IS ER DIT JAAR VOOR DE ANDERE KINDEREN GEORGANISEERD?

Alle basisschoolleerlingen ontvangen via school een button en kunnen hiermee op vrijdagochtend gratis in de attracties tijdens de prikkelarme kermis tussen 10:00 en 12:30 uur. Kinderen die wel in Zelhem wonen, maar die naar speciaal onderwijs gaan of buiten Zelhem naar de basisschool gaan, ontvangen kaartjes voor de vrijdagmiddag thuisbezorgd  na aanmelding bij ons secretariaat voor 13 september via info@septemberfeestenzelhem.nl

WAT IS EEN LICHTJESROUTE?

Deze route is de route die normaal gesproken de optocht aflegt op de zaterdagmiddag. Nu hebben we aanwonenden van deze straten gevraagd om hun huizen te versieren met lichtjes. De route kun je van de website afhalen en elke avond tijdens de Septemberfeesten (do t/m zo) vanaf 20:00 uur bekijken per fiets, te voet of lopend.

IK WOON NIET AAN DIE ROUTE MAAR WIL OOK GRAAG VERSIEREN!

Graag! We willen Zelhem graag verlicht zien! Er is een mooie prijs te winnen voor de straat die het mooist versierd is! Dus ja! Ook al woon je niet aan de route, haal je versiering maar van zolder en leef je uit!